Parlamentarii iranieni au depus săptămâna trecută un proiect de lege menit să oblige guvernul Republicii Islamice să distrugă statul ebraic în următorii 20 de ani, a informat agenția de știri ISNA.

Proiectul de lege, supranumit „Iranul întoarce favoarea”, cuprinde 16 paragrafe care detaliază modul în care Teheranul ar trebui să răspundă la asasinarea generalului Qassem Soleimani, care a fost lichidat într-un atac aerian american din Bagdad acum un an.
Una dintre dispozițiile legii obligă guvernul iranian să ia măsuri pentru a duce la „eliminarea Israelului până în martie 2041”.
Celelalte paragrafe solicită în special „spargerea blocadei Fâșiei Gaza de către Israel” și promovarea „dreptului de întoarcere a refugiaților palestinieni, pentru a le crește numărul până la distrugerea demografică a Israelului”.
Celelalte prevederi ale proiectului de lege prevăd, printre altele, „ajutor suplimentar pentru rebelii houthi din Yemen”, „expulzarea forțelor americane din Orientul Mijlociu” și „încetarea negocierilor cu Washington privind orice altă chestiune care nu privește puterea nucleară iraniană, cu excepția cazului în care Statele Unite își cer scuze pentru asasinarea lui Soleimani”. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s