Iran: Parlamentul va dezbate proiectul de lege care solicită distrugerea Israelului până în 2041

Parlamentarii iranieni au depus săptămâna trecută un proiect de lege menit să oblige guvernul Republicii Islamice să distrugă statul ebraic în următorii 20 de ani, a informat agenția de știri ISNA.

Proiectul de lege, supranumit „Iranul întoarce favoarea”, cuprinde 16 paragrafe care detaliază modul în care Teheranul ar trebui să răspundă la asasinarea generalului Qassem Soleimani, care a fost lichidat într-un atac aerian american din Bagdad acum un an.
Una dintre dispozițiile legii obligă guvernul iranian să ia măsuri pentru a duce la „eliminarea Israelului până în martie 2041”.
Celelalte paragrafe solicită în special „spargerea blocadei Fâșiei Gaza de către Israel” și promovarea „dreptului de întoarcere a refugiaților palestinieni, pentru a le crește numărul până la distrugerea demografică a Israelului”.
Celelalte prevederi ale proiectului de lege prevăd, printre altele, „ajutor suplimentar pentru rebelii houthi din Yemen”, „expulzarea forțelor americane din Orientul Mijlociu” și „încetarea negocierilor cu Washington privind orice altă chestiune care nu privește puterea nucleară iraniană, cu excepția cazului în care Statele Unite își cer scuze pentru asasinarea lui Soleimani”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: