Israel / Amenințarea teroristă: Sistemul „Iron Dome” a fost implementat în Eilat

Sistemul de apărare aeriană „Iron Dome” a fost desfășurat în Eilat, a informat presa israeliană.

Această decizie a fost luată din cauza prezenței celulelor teroriste situate în Sinaiul egiptean, dar și din cauza milițiilor houthi situate în Yemen.
Acestea din urmă ar putea fi folosite de Iran ca bază pentru lansarea rachetelor către stațiunea de la malul mării, pentru a răzbuna asasinarea fizicianului nuclear Mohsen Fakhrizadeh, lichidat la sfârșitul lunii noiembrie în Iran, dar și pentru a răzbuna asasinarea generalului Qassem Soleimani, lichidat în timpul unui atac americane la Bagdad anul trecut.
Raportul vine în momentul în care un comandant iranian de rang înalt a amenințat sâmbătă trecută că va viza bazele militare americane din Orientul Mijlociu, precum și orașul Tel Aviv, „la îndemâna Teheranului”, pentru a răzbuna moartea generalului Qassem Soleimani.
„Strâmtoarea Hormuz este un punct esențial pentru Occident și un număr mare de nave de război americane trec prin el … Țintele SUA din regiune au fost identificate de Iran de mult timp”, a spus generalul Gholamali Abuhamzeh, comandantul gărzilor revoluționare, conform declarațiilor raportate de Reuters. (Anima News)

Lasă un răspuns