Congresul Statelor Unite a oficializat joi alegerea lui Joe Biden la Casa Albă după o zi de violențe de neimaginat miercuri la Washington, unde susținătorii lui Donald Trump au semănat haos în Capitol, templul democrației americane.

După respingerea obiecțiilor prezentate de către aleșii republicani, vicepreședintele Mike Pence a confirmat victoria democratului, cu 306 alegători împotriva a 232 pentru președintele ieșit, în fața celor două camere reunite într-o sesiune extraordinară.
Considerată a fi o simplă formalitate, această certificare s-a transformat în „insurgență”, conform lui Joe Biden, atunci când o mulțime de susținători ai președintelui Trump au invadat Capitolul, întrerupând procedurile.
Imaginile surprinse ăn interiorul clădirii maiestuoase situate în inima capitalei federale americane vor face istorie: aleși care poartă măști de gaz, ofițeri de poliție în civil, cu arme în mână, manifestanți instalați în birourile parlamentarilor. Patru oameni și-au pierdut viața în timpul revoltelor.
Militarii Gărzii Naționale au fost trimiși la Washington pentru a restabili calmul după câteva ore de tensiune extremă. O stare de asediu a intrat în vigoare la sfârșitul după-amiezii în oraș, unde starea de urgență va fi prelungită cu două săptămâni. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s