Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a interzis vineri importul de vaccinuri împotriva coronavirusului făcute în Statele Unite și Regatul Unit, considerând că acestea ar putea fi utilizate pentru a „contamina” țara sa.

„Este interzisă importarea vaccinurilor produse în Statele Unite sau în Regatul Unit. Nu putem avea absolut încredere în ei. Nu este imposibil ca aceștia să dorească să infecteze alte națiuni”, se menționează într-o postare a ayatollahului Khamenei pe contul său Twitter în limba engleză.
Vaccinurile Pfizer / BioNTech, Moderna și AstraZeneca / Oxford care au fost lansate sau urmează să fie lansate în Europa și Statele Unite sunt, prin urmare, interzise în Iran.
„Având în vedere experiența noastră cu sângele francez contaminat cu HIV, nici vaccinurile franceze nu sunt de încredere”, adaugă mesajul numărului unu iranian.
Cazul sângelui contaminat este un grav scandal de sănătate care a afectat Franța în anii 1980-1990. Câteva sute de oameni din Iran au fost infectați cu virusul SIDA în anii 1980 cu seturi de transfuzii de sânge franceze.
Iranul este țara din Orientul Mijlociu cea mai afectată de noua pandemie de coronavirus. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s