Noul președinte al Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, Gregory Meeks (foto), a declarat că va studia reluarea ajutorului umanitar acordat palestinienilor, ca parte a unei politici de soluție a două state, dorită de președintele ales Joe Biden.

Meeks a susținut și revenirea unei prezențe diplomatice palestiniene în Statele Unite, după închiderea de către administrația Trump a biroului Organizației pentru Eliberarea Palestinei din Washington.
„Sunt un puternic susținător al soluției celor două state, aducând autodeterminarea ambelor părți, deoarece acesta este, mi se pare, singurul mod de a garanta un stat evreiesc viabil al Israelului și un stat palestinian pașnic și că pot deveni interdependenți atunci când vine vorba de comerț”, a explicat Meeks.
„Este posibil să trebuiască să relansăm (programul) de ajutor american pentru palestinieni, pentru a arăta că Statele Unite sunt gata să fie din nou lider”, a continuat el.
Cu toate acestea, Gregory Meeks a respins ideea de a folosi cei 38 de miliarde de dolari (31 miliarde de euro) în ajutor financiar acordat Israelului drept pârghie pentru ca statul evreu să accepte „un stat palestinian”.
Administrația Trump a oprit finanțarea de peste 200 de milioane de dolari (163 milioane de euro) în ajutor pentru palestinieni în 2018. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s