SUA: Un influent parlamentar democrat ia în considerare returnarea ajutorului către palestinieni

Noul președinte al Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, Gregory Meeks (foto), a declarat că va studia reluarea ajutorului umanitar acordat palestinienilor, ca parte a unei politici de soluție a două state, dorită de președintele ales Joe Biden.

Meeks a susținut și revenirea unei prezențe diplomatice palestiniene în Statele Unite, după închiderea de către administrația Trump a biroului Organizației pentru Eliberarea Palestinei din Washington.
„Sunt un puternic susținător al soluției celor două state, aducând autodeterminarea ambelor părți, deoarece acesta este, mi se pare, singurul mod de a garanta un stat evreiesc viabil al Israelului și un stat palestinian pașnic și că pot deveni interdependenți atunci când vine vorba de comerț”, a explicat Meeks.
„Este posibil să trebuiască să relansăm (programul) de ajutor american pentru palestinieni, pentru a arăta că Statele Unite sunt gata să fie din nou lider”, a continuat el.
Cu toate acestea, Gregory Meeks a respins ideea de a folosi cei 38 de miliarde de dolari (31 miliarde de euro) în ajutor financiar acordat Israelului drept pârghie pentru ca statul evreu să accepte „un stat palestinian”.
Administrația Trump a oprit finanțarea de peste 200 de milioane de dolari (163 milioane de euro) în ajutor pentru palestinieni în 2018. (Anima News)

Lasă un răspuns