Vaccinarea în Israel: Liderii europeni îl laudă pe Netanyahu și fac apel la cooperare

Cancelarul austriac, primul ministru al Danemarcei, președintele Ciprului și alți lideri europeni l-au contactat în ultimele zile pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să-l felicite pentru succesul campaniei de vaccinare în Israel.

Netanyahu a vorbit săptămâna aceasta cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, care l-a felicitat pentru succesul campaniei de vaccinare din Israel și cei doi bărbați au discutat despre posibile colaborări în lupta împotriva coronavirusului.
Netanyahu a vorbit și cu premierul danez, Mette Frederiksen, despre mijloacele de combatere a epidemiei, mai ales după apariția diferitelor mutații ale virusului.
Ea s-a arătat foarte interesată de campania de vaccinare de succes din Israel și a căutat să „învețe lecții” din experiența israeliană pe această temă.
Cei doi au fost de acord să aprofundeze cooperarea profesională între cele două țări.
În mod separat, în urmă cu câteva zile, premierul israelian a vorbit și cu președintele cipriot Nikos Anastasiadis, care l-a felicitat pentru campania de vaccinare și a discutat cu el posibilitatea cooperării între cele două țări.
O țară de aproximativ nouă milioane de oameni, Israelul a înregistrat până acum oficial peste 466.000 de cazuri de infecții, inclusiv aproximativ 3.527 de decese.
În același timp, autoritățile israeliene continuă o campanie națională de vaccinare lansată pe 19 decembrie. Două milioane de persoane vor fi primit dubla injecție a vaccinului până la sfârșitul lunii ianuarie în Israel, spun autoritățile.
Aproximativ 100.000 de doze ale companiei americane Moderna au ajuns joi în Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns