Ambasadorul american în Israel: Recunoașterea Ierusalimului „a condus la pace”

Knessetul (Parlamentul israelian) a ținut o întâlnire luni în onoarea ambasadorului SUA în Israel, David Friedman (foto).

“Toată lumea se temea că recunoașterea Ierusalimului va duce la o explozie, dar aceasta a dus la pace și nu la violență”, a spus Friedman la eveniment.
“Această întâlnire este un eveniment unic și rar”, a declarat șeful Comisiei pentru afaceri externe și apărare a Knesset, deputatul Zvi Hauser, în discursul său de deschidere.
Hauser i-a mulțumit ambasadorului pentru anii săi de serviciu în Israel, în special pentru „contribuția sa extraordinară la consolidarea legăturilor dintre Statele Unite și statul Israel”.
Președintele Knessetului, Yariv Levin, a declarat că „este corect și potrivit ca Knessetul să aprecieze și să recunoască formal contribuțiile enorme ale ambasadorului Friedman”, inclusiv consolidarea coordonării securității, recunoașterea Ierusalimul drept capitala Israelului, transferul ambasadei americane la Ierusalim și recunoașterea suveranității israeliene asupra Podișului Golan.
Friedman i-a mulțumit deputaților Hauser și Levin pentru discursurile lor.
“Ultimii trei ani și jumătate au trecut foarte repede și munca a fost interesantă, fascinantă și plăcută”, a spus el, adăugând că relația dintre liderii și armata celor două țări a fost “extraordinară”. (Anima News)

Lasă un răspuns