Audierea în procesul de corupție al primului ministru israelian Benjamin Netanyahu, care trebuia să aibă loc miercuri, a fost amânată pentru 8 februarie 2021 din cauza blocării pe scară largă în prezent.

„Având în vedere numărul mare de participanți care trebuie să participe la audiere și restricțiile actuale – audierea este anulată”, se spune în scrisoarea trimisă vineri acuzaților Benjamin Netanyahu, Noni Mozes și cuplului Elowitz.
În plus, o nouă versiune a rechizitoriului a fost depusă săptămâna trecută la Curtea Districtuală din Ierusalim, după ce o cerere din partea echipei de apărare a primului ministru a declarat că lipsesc detalii importante din documentul original.
La următoarea ședință, avocații ar putea solicita anularea rechizitoriului, deoare potrivit acestora, parchetul nu ar fi transmis în scris autorizațiile instanței de a deschide anchete împotriva primului ministrului, precum cere legea.
Reamintim că Benjamin Netanyahu a fost pus sub acuzare în noiembrie 2019 pentru corupție, fraudă și încălcarea încrederii în trei cazuri, o premieră pentru un șef de guvern israelian în timpul mandatului său.
Procesul său a fost deschis în mai 2020; el doar a confirmat atunci că a înțeles acuzațiile care i se aduc.
Pentru Benny Gantz, ministrul Apărării, căruia i s-a încredințat portofoliul Justiției după demisia ministrului Avi Nissenkorn, problema nu este amânarea ședinței, ci faptul că ”Israelul are un prim ministru inculpat”. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s