ISRAEL

Audierea în procesul premierului Benjamin Netanyahu a fost amânată pentru 8 februarie

Audierea în procesul de corupție al primului ministru israelian Benjamin Netanyahu, care trebuia să aibă loc miercuri, a fost amânată pentru 8 februarie 2021 din cauza blocării pe scară largă în prezent.

“Având în vedere numărul mare de participanți care trebuie să participe la audiere și restricțiile actuale – audierea este anulată”, se spune în scrisoarea trimisă vineri acuzaților Benjamin Netanyahu, Noni Mozes și cuplului Elowitz.
În plus, o nouă versiune a rechizitoriului a fost depusă săptămâna trecută la Curtea Districtuală din Ierusalim, după ce o cerere din partea echipei de apărare a primului ministru a declarat că lipsesc detalii importante din documentul original.
La următoarea ședință, avocații ar putea solicita anularea rechizitoriului, deoare potrivit acestora, parchetul nu ar fi transmis în scris autorizațiile instanței de a deschide anchete împotriva primului ministrului, precum cere legea.
Reamintim că Benjamin Netanyahu a fost pus sub acuzare în noiembrie 2019 pentru corupție, fraudă și încălcarea încrederii în trei cazuri, o premieră pentru un șef de guvern israelian în timpul mandatului său.
Procesul său a fost deschis în mai 2020; el doar a confirmat atunci că a înțeles acuzațiile care i se aduc.
Pentru Benny Gantz, ministrul Apărării, căruia i s-a încredințat portofoliul Justiției după demisia ministrului Avi Nissenkorn, problema nu este amânarea ședinței, ci faptul că ”Israelul are un prim ministru inculpat”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d