ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel / Coronavirus: „5 milioane de oameni vor primi prima doză de vaccin până la sfârșitul lunii martie” (Ministrul Sănătății)

Yuli Edelstein, ministrul israelian al Sănătății, a declarat că statul ebraic va putea administra prima doză de vaccin coronavirus Pfizer la 5 milioane din cei 9,29 milioane de cetățeni până la sfârșitul lunii martie.

Mulți israelieni nu sunt încă eligibili pentru vaccinare, la fel ca tinerii cu vârste cuprinse între 0 și 16 ani și cei aproape 500.000 de oameni care au contractat coronavirusul în țară.
Într-un briefing cu înalți oficiali ai ministerului, Edelstein a spus că ar trebui luată în considerare opțiunea vaccinărilor nocturne.
El a mai spus că campania de vaccinare pentru profesori și profesioniști din educație va începe între miercuri și vineri.
Autoritățile, care au decis pe 27 decembrie să impună un nou blocaj pentru două săptămâni, l-au prelungit până pe 21 ianuarie și au instituit noi restricții, inclusiv închiderea școlilor.
Numărul persoanelor infectate a început să crească din nou cu aproximativ 8.000 de cazuri noi pe zi, pentru o populație de 9,2 milioane de locuitori, în ultimele zile.
Începând cu 27 decembrie, toate afacerile neesențiale au fost închise în Israel și adunările publice de peste zece persoane au fost interzise.
Israelienii nu pot călători la mai mult de 1.000 de metri de casele lor, cu excepția cazului în care merg la piață, la farmacie sau la muncă, dacă este o profesie considerată esențială.
Potrivit Ministerului Sănătății, peste 70% dintre israelieni cu vârsta peste 60 de ani au primit prima doză de vaccin. Un total de 1,8 milioane de israelieni au primit această primă doză, potrivit aceleiași surse. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: