ISRAEL

Israel / Coronavirus: Guvernul va lua în considerare ieșirea din carantina generală în termen de două săptămâni

Ministerul israelian al Sănătății și guvernul din Israel vor lua în considerare începerea ieșirii din carantina generală în două săptămâni, dacă infecțiile cu coronavirus continuă să scadă, relatează ”Kan”.

În câteva zile, contaminările au scăzut de la aproape 9.000 pe zi la 5.000 în medie, dar numărul cazurilor grave a depășit 1.000 în această duminică, marcând un record.
Ministerul Sănătății va evalua în paralel datele privind numărul de persoane vaccinate care au primit cele două injecții pentru a decide asupra deschiderii economiei. O sursă a Ministerului Sănătății a declarat pentru ”Kan” că o primă evaluare a situației este așteptată în weekend.
Cu toate acestea, Ministerul Sănătății ar putea cere extinderea închiderii generale pentru câteva zile – ar trebui să se încheie inițial joi 21 ianuarie – până sâmbătă 23.
Guvernul discută și despre începerea revenirii la viața normală; unii estimează că dacă 2,5 milioane de cetățeni sunt vaccinați, majoritatea sectoarelor vor putea redeschide.
În prezent, 1.800.000 de persoane au primit prima injecție a vaccinului Pfizer. În această duminică, a doua doză a început să fie administrată cetățenilor.
Premierul Benjamin Netanyahu a declarat săptămâna trecută că, dacă totul merge conform planului, „toți israelienii cu vârsta peste 16 ani vor fi vaccinați până la sfârșitul lunii martie, iar sărbătorile de Pesah (Paștele evreiesc) vor avea loc în familie, ca de obicei”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: