Israel: Mekorot, compania națională de apă va semna un acord de desalinizare cu Bahrain

În zilele următoare, compania națională de apă israeliană Mekorot va semna un acord inițial pentru furnizarea Bahrainului cu tehnologie de desalinizare a apei, a raportat Globes.

Acordul va fi semnat cu Autoritatea Bahrain pentru Electricitate și Apă în urma discuțiilor cu CEO-ul Mekorot Eli Cohen și președintele acestuia Mordechai Mordechai.
Mekorot estimează că acordul va fi primul dintr-o serie de acorduri cu Bahrain și Emiratele Arabe Unite (EAU), în valoare de milioane de dolari pe an.
Bahrain și Emiratele Arabe Unite sunt interesate, printre altele, de desalinizare, controlul calității apei, reducerea deșeurilor și scurgerilor, sisteme de gestionare a apei și integrarea serviciilor de gestionare. tehnic, conform Mekorot.
Cu toate acestea, cea mai urgentă nevoie din EAU și Bahrain este desalinizarea apei sărate pentru agricultură și consum.
Într-adevăr, una dintre principalele probleme din Bahrain se întâmplă să fie calitatea apei, în special în puțurile în care apa nu este adesea potabilă din cauza sării și a poluării. Drept urmare, aproape toată apa potabilă este importată și provine din sticle de apă minerală, ceea ce are un cost semnificativ pentru țară. (Anima News)

Lasă un răspuns