ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israelul va începe în curând imunizarea tuturor cetățenilor cu vârsta de peste 50 de ani

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat duminică că statul ebraic va începe imunizarea tuturor cetățenilor peste 50 de ani, pe lângă persoanele peste 60 de ani care au primit deja o primă doză de vaccin.

Benjamin Netanyahu a făcut această declarație la Aeroportul Ben-Gurion, în timp ce 700.000 de doze suplimentare de vaccin Pfizer au sosit în Israel.
Calificând sosirea încărcăturii drept „o zi grozavă” pentru țară, Netanyahu a declarat că următorul transport va ajunge duminica viitoare. El a subliniat că de mâine, luni, 170.000 de persoane vor fi vaccinate pe zi.
El a mai spus că, în zilele următoare, asistența financiară va fi alocată companiilor afectate de restricțiile de izolare.
Tot duminică, ministrul israelian al Sănătății, Yuli Edelstein, a mai spus că statul ebraic va putea administra prima doză de vaccin Pfizer împotriva coronavirusului la 5 milioane din cei 9,29 milioane de cetățeni ai săi, până la sfârșitul lunii martie.
Mulți israelieni nu sunt încă eligibili pentru vaccinare, la fel ca tinerii cu vârste cuprinse între 0 și 16 ani și cei aproape 500.000 de oameni care au contractat coronavirusul în țară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: