SUA: Arnold Schwarzenegger dezvăluie trecutul nazist al tatălui său, într-un apel la unitate

Actorul american Arnold Schwarzenegger a dezvăluit trecutul nazist al tatălui său austriac într-un apel emoționant pentru unitatea americană după violența de pe Capitol Hill, pe care a numit-o tentativă de lovitură de stat stimulată de președintele Donald Trump.

Într-un videoclip postat pe Twitter, fostul guvernator republican al Californiei, care s-a născut în Austria în 1947, compară asaltul manifestanților pro-Trump de pe scaunul Congresului cu „Noaptea de cristal” din Germania din 1938, noaptea pogromurilor naziste care au spart în special vitrinele magazinelor conduse de evrei.
„Miercuri a fost Ziua Cristalului aici în America”, spune el. „Ferestrele sparte erau cele din Capitol”.
„Am crescut înconjurat de bărbați marcați, care beau pentru a-și uita vinovăția de a fi participat la cel mai distrugător regim din istorie”, spune interpretul personajelor Terminator și Conan Barbarian.
„Nu am împărtășit niciodată acest lucru atât de public, dar tatăl meu venea beat acasă o dată sau de două ori pe săptămână și țipa, ne bătea și o speria pe mama”.
Fostul halterofil nu spune în mod explicit că tatăl său a fost nazist, dar adaugă că nu l-a învinovățit cu adevărat, pentru că „tatăl meu, ca și vecinii noștri, a fost înșelat de minciuni și știu cât de departe merg astfel de minciuni”.
”Președintele Trump a încercat să inverseze rezultatul alegerilor și al alegerilor corecte. El a încercat o lovitură de stat înșelând oamenii cu minciuni”, continuă Arnold Schwarzenegger, al cărui mesaj a devenit rapid viral. (Anima News)

Lasă un răspuns