ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZI

SUA: Democrații au prezentat actul de acuzare împotriva lui Donald Trump

Democrații au depus luni în Camera Reprezentanților un act de acuzare împotriva lui Donald Trump, primul pas către deschiderea formală așteptată săptămâna aceasta a unei a doua proceduri de punere sub acuzare a președintelui SUA, pe care îl acuză de „instigare” la violența care a lovit Capitolul.

În același timp, democrații, care controlează majoritatea în Cameră, au introdus o altă rezoluție prin care i-au cerut vicepreședintelui Mike Pence să-l înlăture pe Donald Trump din funcție, invocând al 25-lea amendament la Constituția SU
La rândul ei, președinta democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a deplâns faptul că republicanii s-au opus adoptării unanime a rezoluției prin care i se cerea lui Pence să-l demită pe președinte din funcțiile sale.
„Complicitatea lor pune în pericol America, subminează democrația noastră și acest lucru trebuie să înceteze”, a scris ea într-un comunicat.
Pelosi a anunțat, de asemenea, un vot în plen „în curând” asupra acestei rezoluții, precum și asupra acuzării împotriva lui Donald Trump, care va marca deschiderea formală a celei de-a doua proceduri de punere sub acuzare împotriva chiriașului de la Casa Albă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: