Democrații au depus luni în Camera Reprezentanților un act de acuzare împotriva lui Donald Trump, primul pas către deschiderea formală așteptată săptămâna aceasta a unei a doua proceduri de punere sub acuzare a președintelui SUA, pe care îl acuză de „instigare” la violența care a lovit Capitolul.

În același timp, democrații, care controlează majoritatea în Cameră, au introdus o altă rezoluție prin care i-au cerut vicepreședintelui Mike Pence să-l înlăture pe Donald Trump din funcție, invocând al 25-lea amendament la Constituția SU
La rândul ei, președinta democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a deplâns faptul că republicanii s-au opus adoptării unanime a rezoluției prin care i se cerea lui Pence să-l demită pe președinte din funcțiile sale.
„Complicitatea lor pune în pericol America, subminează democrația noastră și acest lucru trebuie să înceteze”, a scris ea într-un comunicat.
Pelosi a anunțat, de asemenea, un vot în plen „în curând” asupra acestei rezoluții, precum și asupra acuzării împotriva lui Donald Trump, care va marca deschiderea formală a celei de-a doua proceduri de punere sub acuzare împotriva chiriașului de la Casa Albă. (Anima News)