Rafael Grossi (foto), directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), a declarat într-un interviu acordat agenției de știri Reuters publicat luni, că mai sunt doar „câteva săptămâni” pentru a salva acordul nuclear iranian, în timp ce Joe Biden urmează să intre în funcție în câteva zile.

„Este clar că nu mai avem câteva luni înaintea noastră (pentru a salva acordul), este vorba mai de grabă de câteva săptămâni”, a avertizat el.
Dacă vor fi lansate noi discuții între semnatarii acordului, „va fi necesar să înțelegem cum vor fi respectate condițiile și dispozițiile inițiale ale acordului nuclear iranian”, a subliniat el.
Grossi a indicat, de asemenea, că îmbogățirea cu 20% a uraniului efectuată de Teheran progresează „destul de repede”, adăugând că Republica Islamică va putea produce aproximativ 10 kilograme pe lună.
Noua dezvoltare vine în timp ce Iranul a amenințat vinerea trecută că va începe să îmbogățească uraniul cu 90% , potrivit purtătorului de cuvânt al agenției nucleare din țară, Behrouz Kamalvandi, citat de agenția de știri chineză Xinhua. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s