ISRAEL

Israel / Coronavirus: 50% din primii 100 de vaccinați au dezvoltat anticorpi

Dr. Gili Regev-Yochay, director al unității de boli infecțioase de la Spitalul Sheba din Ramat Gan, Israel, a declarat că 50% din primele 100 de persoane vaccinate acum două săptămâni au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului.

Ea recomandă administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer la o lună, nu la 21 de zile după prima, pentru a inocula mai mulți israelieni.
„Cred că este important să vaccinăm cât mai mulți oameni posibil. Vorbim doar despre o lună. Nu cred că va provoca daune, efectele secundare cauzate de boală fiind mai mari”, a spus ea.
Centrul Sheba evaluează nivelul de anticorpi la personalul de asistență medicală vaccinat în ultimele zile la spital.
G. Regev-Yochay a spus că spitalul caută anticorpi pentru imunoglobulină G (IgG), care să determine dacă o persoană a dezvoltat imunitate.
„Ministerul Sănătății ar dori să clarifice faptul că oricine a primit o primă doză de vaccin coronavirus va primi și a doua, care a fost păstrată în timpul administrării primei doze”, a declarat Ministerul într-un comunicat.
„Singurele persoane care vor fi scutite de a doua doză sunt persoanele care s-au îmbolnăvit după ce au primit prima doză de vaccin”, a spus el.
BioNTech și partenerul său Pfizer au avertizat luni că nu au dovezi că vaccinul dezvoltat în comun ar continua să protejeze împotriva Covid-19 dacă al doilea vaccin este acordat mai târziu de data recomandată. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: