ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Premierul pakistanez: „Nu putem recunoaște Israelul”

Premierul pakistanez Imran Khan (foto) a declarat miercuri că țara sa nu poate recunoaște Israelul, „după ceea ce a făcut Palestinei”, conform comentariilor raportate de agenția de știri turcească Anadolu.

Liderul a invocat două motive pentru care Islamabad nu a putut stabili relații diplomatice cu Ierusalimul, într-un interviu acordat unui post de televiziune turc.
„Situația din Kashmir este exact aceeași cu cea din Palestina. Dacă recunoaștem preluarea de către Israel a teritoriilor palestiniene, va trebui să recunoaștem și ceea ce a făcut India în Kashmir”, a explicat el.
Khan a subliniat apoi că „Pakistanul nu ar putea recunoaște Israelul decât dacă nedreptatea făcută poporului palestinian este remediată și poporul palestinian este înapoiat în patrie”.
Comentariile vin în timp ce ministrul pakistanez de Externe, Shah Mahmood Qureshi, a făcut comentarii similare la sfârșitul lunii decembrie.
Ministrul a explicat că i-a spus omologului său emirati că Islamabadul „nu ar putea recunoaște statul ebraic până nu se va găsi o soluționare concretă și permanentă la problema palestiniană”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: