ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Siria: Raiduri israeliene în estul țării, 5 soldați și 11 luptători aliați uciși (mass-media)

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) )a anunțat că în noaptea de marți spre miercuri, cel puțin cinci soldați sirieni și unsprezece luptători aliați au fost uciși în atacuri israeliene nocturne care vizau depozite de arme și poziții militare în estul Siriei.

Potrivit OSDH, forțele aeriene israeliene au efectuat peste 18 raiduri și au vizat mai multe ținte într-o zonă care se întinde de la orașul Deir Ezzor (est) până la badiya (deșertul) Boukamal, la granița sirio-irakiană.
Congform aceleași surse, atacurile au ucis cinci soldați sirieni și 11 luptători aliați aparținând Gardienilor Revoluției iraniene, Hezbollahului libanez și Brigăzii Fatimide, care include luptători pro-iranieni afgani.
Numărul exact al luptătorilor din fiecare grup uciși în raiduri și naționalitatea lor nu a fost imediat cunoscut, potrivit Observatorului.
La rândul ei, agenția oficială siriană, Sana, a raportat atacuri israeliene nocturne în est, fără a oferi mai multe detalii. „La 1:10 dimineața (23:10 GMT), inamicul israelian a efectuat un asalt aerian asupra orașului Deir Ezzor și a regiunii Boukamal”, a spus Sana, citând o sursă militară.
„Consecințele agresiunii sunt în prezent verificate”, a adăugat Sana.
Ultimele atacuri au avut loc pe 7 ianuarie și au vizat poziții în sudul Siriei și sudul capitalei Damasc, ucigând trei luptători pro-Iran.
În 2020, Israelul a atins aproximativ 50 de ținte în Siria, potrivit unui raport anual publicat la sfârșitul lunii decembrie de către armata israeliană. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: