ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Oficial american: Am furnizat Israelului informații pentru atacarea Siriei

Un înalt oficial american a informat surse media că atacul aerian din noaptea de marți spre miercuri, împotriva depozitelor de arme din Siria, a fost efectuat de Israel, utilizând rapoartele de informații americane.

Oficialul a spus că atacul a vizat depozite de arme importate din Iran, potrivit unui raport al The Associated Press.
Oficialul a adăugat că depozitele afectate au servit și ca parte a unei conducte pentru importul componentelor utilizate în Iran pentru programul nuclear al țării.
Secretarul de stat Mike Pompeo a discutat luni despre atacul aerian planificat cu șeful Mossadului, Yossi Cohen, într-o întâlnire în restaurantul Cafe Milano din Washington, a susținut sursa.
Observatorul sirian pentru drepturile omului din Londra, a declarat că cel puțin 57 luptători au fost uciși în atacurile aeriene, inclusiv șapte sirieni și 50 combatanți străini pro-iranieni. Alte 28 de persoane au fost rănite în urma atacurilor aeriene.
Grupul de monitorizare a declarat că cel puțin 18 ținte au fost lovite în atacuri.
Omar Abu Laila, un activist cu sediul în Europa, a declarat că cel puțin 16 clădiri folosite de Iran și de milițiile susținute de Iran au fost lovite în Deir Ezzor, Mayadeen și Boukamal.
Presa siriană a raportat marți seară că Israelul a efectuat atacuri aeriene în districtul Deir Ezzor și în orașul Al-Bukamal, lângă granița cu Irakul.
Canalul de televiziune libanez Al-Mayadeen, care este afiliat cu Hezbollah, a raportat explozii la granița sirio-irakiană ca urmare a atacurilor aeriene pe teritoriul sirian.
În urmă cu o săptămână, televiziunea siriană a raportat că sistemele de apărare antiaeriană ale țării au răspuns la un atac aerian israelian asupra sudului Damascului
Agenția oficială de știri din Siria, SANA, a raportat că s-au auzit explozii pe cerul capitalei.
Cu două săptămâni în urmă, mass-media siriană a raportat că sistemele de apărare antiaeriană ale țării au fost activate în zona Damascului în urma unui atac aerian israelian.
Potrivit rapoartelor, o persoană a fost ucisă în greva aeriană și trei soldați au fost răniți.
Cu câteva zile mai devreme, mass-media siriană a raportat că sistemele de apărare antiaeriană ale țării au fost activate ca răspuns la o „agresiune israeliană” lângă Masyaf, în nord-vestul Siriei.
Observatorul sirian pentru drepturile omului din Londra, a declarat că cel puțin șase luptători aliniați cu Iranul au fost uciși și alții răniți în timpul atacului aerian.
Imaginile din satelit publicate după acel atac au arătat că au fost distrus patru instalații de producție utilizate pentru turnarea componentelor motoarelor de rachete și focoaselor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: