ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZI

SUA: Joe Biden va face apel la unitate unitate pe 20 ianuarie, împreună cu 3 foști președinți

Imediat după depunerea jurământului pe 20 ianuarie, președintele Joe Biden se va înconjura de predecesorii săi, Barack Obama, Bill Clinton și George W. Bush, pentru a face apel la americani pentru unitate.

„America Unită” va fi tema inaugurării celui de-al 46-lea președinte, a declarat luni comitetul organizator al ceremoniei, la câteva zile după violența de pe Capitol Hill, care a șocat profund țara.
La fiecare patru ani, sute de mii de spectatori se deplasează în capitala federală a SUA pentru a participa la eveniment, dar accesul va fi limitat anul acesta din cauza pandemiei.
Primarul din Washington, Muriel Bowser, i-a îndemnat luni pe americani să nu participe la ceremonie și s-o urmărească online sau la televizor.
Odată investit, Joe Biden se va deplasa la Cimitirul Național Arlington împreună cu foștii președinți Obama, Bush și Clinton pentru a depune o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut.
Președintele ieșit Donald Trump a făcut cunoscut faptul că nu va participa la ceremonie.
Absența lui pe 20 ianuarie „este un lucru bun”, a spus Biden.
Fostul președinte democratic Jimmy Carter va lipsi, de asemenea, din cauza vârstei sale înaintate, de 96 de ani. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: