Imediat după depunerea jurământului pe 20 ianuarie, președintele Joe Biden se va înconjura de predecesorii săi, Barack Obama, Bill Clinton și George W. Bush, pentru a face apel la americani pentru unitate.

„America Unită” va fi tema inaugurării celui de-al 46-lea președinte, a declarat luni comitetul organizator al ceremoniei, la câteva zile după violența de pe Capitol Hill, care a șocat profund țara.
La fiecare patru ani, sute de mii de spectatori se deplasează în capitala federală a SUA pentru a participa la eveniment, dar accesul va fi limitat anul acesta din cauza pandemiei.
Primarul din Washington, Muriel Bowser, i-a îndemnat luni pe americani să nu participe la ceremonie și s-o urmărească online sau la televizor.
Odată investit, Joe Biden se va deplasa la Cimitirul Național Arlington împreună cu foștii președinți Obama, Bush și Clinton pentru a depune o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut.
Președintele ieșit Donald Trump a făcut cunoscut faptul că nu va participa la ceremonie.
Absența lui pe 20 ianuarie „este un lucru bun”, a spus Biden.
Fostul președinte democratic Jimmy Carter va lipsi, de asemenea, din cauza vârstei sale înaintate, de 96 de ani. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s