Teheran: Gardienii revoluției iraniene dezvăluie o nouă bază de rachete în Golf

Gardienii revoluției islamice iraniene au relevat o nouă bază subterană de rachete într-o locație nedezvăluită din regiunea Golfului, a informat mass media de stat.

Șeful Gardieniilor revoluției iraniene, generalul-maior Hossein Salami (foto), a vizitat site-ul la prima aniversare a atacului cu rachete balistice iraniene asupra bazelor din Irak care adăposteau trupele americane.
Salami a declarat că facilitatea este una dintre numeroasele baze care dețin “rachete strategice” ale marinei Corpului Gardieniilor revoluției islamice iraniene, potrivit presei iraniene.
El a mai susținut că rachetele desfășurate la această bază aveau o rază de acțiune de „sute de kilometri” și erau foarte precise.
La 8 ianuarie 2020, Iranul a lansat o duzină de rachete balistice împotriva a cel puțin două baze militare irakiene care adăposteau forțele coaliției conduse de Washington.
Atacul a venit ca răspuns la un atac american cu dronă, care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani, la Bagdad, pe 3 ianuarie.
Șeful Gardieniilor revoluției iraniene a avertizat, de asemenea, la începutul acestei luni, în timpul unei inspecții a trupelor staționate pe o insulă cheie din Golf, că Iranul va riposta împotriva „oricărei acțiuni inamice”, referindu-se la creșterea tensiunilor cu Statele Unite. (Anima News)

Lasă un răspuns