Ministerul israelian al Sănătății a anunțat joi seară că a fost identificată o nouă mutație a coronavirusului, originară din Brazilia.

Similar cu mutațiile britanice și din Africa de Sud, mutația braziliană este mai contagioasă decât variațiile anterioare ale bolii, potrivit anunțului Ministerului Sănătății.
„A fost raportată recent o variantă din Brazilia care a fost descoperită și în Japonia. Această variantă are și mutații care pot fi semnificative în ceea ce privește rata infecției. La fel ca în cazul variantelor britanice și sud-africane, și această variantă este testată pentru rezistența la vaccin” a declarat ministerul.
„Având în vedere descoperirea acestei variante din Brazilia și, în special, având în vedere morbiditatea foarte ridicată din această țară, Ministerul Sănătății promovează o recomandare pentru izolarea într-un hotel pentru persoanele revenite din Brazilia, sub rezerva aprobării cabinetului. Trebuie să acționăm cât putem pentru a preveni intrarea și răspândirea acestor variante în Israel”, a adăugat Ministerul Sănătății. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s