Israel / Coronavirus: Fără mască, fără distanțare socială: Rabinul șef sefard cercetat penal fiindcă ignoră regulile de sănătate

Yitzhak Yosef, rabin șef sefard al Israelului, care primește un salariu de la stat, este cercetat după ce a fost prins la numeroase adunări în masă din ultimele luni, fără a respecta niciuna dintre reglementările legale de combaterea coronavirusului.

Rabinul a fost cercetat penal pentru că ar fi ignorat restricțiile de sănătate privind coronavirusul.
El a fost observat de mai multe ori în ultimele săptămâni, fără mască, ignorând reglementările privind distanțarea socială și organizând evenimente aglomerate.
Videoclipuri și imagini cu el încălcând reglementările au apărut online.
Pe lângă faptul că este văzut ca o autoritate religioasă și un lider spiritual în comunitatea ultra-ortodoxă, rabinul șef este, de asemenea, autoritatea religioasă oficială a Israelului, cu un salariu de la stat și se așteaptă să adere la politica guvernamentală.
Săptămâna trecută, după intrarea în vigoare a blocării generale, rabinul a organizat un miting la Ierusalim, care a inclus și dansuri, în pofida faptului că a cerut cetățenilor să respecte reglementările din domeniul sănătății, inclusiv emiterea unui decret religios în acest sens.
O plângere făcută de un rabin din nordul țării a condus la o anchetă a forțelor de ordine care a trebuit aprobată de Procuratura Generală din cauza rolului oficial al lui Yosef.
“Rabinul nu este deasupra legii. Oficialii publici care încalcă legea trebuie să răspundă pentru acțiunile lor”, a spus rabinul din nord.
„Ceea ce face rabinul șef este sacrilegiu, deoarece are oameni care îl privesc și îi urmează exemplul”, a spus el.
Poliția a confirmat că se desfășoară o anchetă.
În septembrie, rabinul șef a participat la o ceremonie într-o sinagogă din Ierusalim pentru a întâmpina un nou sul al Torei. Și la acel eveniment au participat zeci de demnitari și rezidenți, în timp ce restricțiile de sănătate nu permiteau adunării a mai mult de 10 persoane în interior.
Nici la acel eveniment, rabinul șef nu purta mască de față.
Apropiați ai rabinului au spus că acesta are anticorpi pentru coronavirus, deși nu au existat rapoarte despre faptul că ar fi contractat COVID-19. Ei au insistat că poartă o eșarfă care acționează ca o mască de față, dar au recunoscut că uneori poate aluneca.
Aceștia au recunoscut, de asemenea, că evenimentul surprins pe videoclip săptămâna trecută nu ar fi trebuit să aibă loc și a fost rezultatul acțiunii organizatorilor care încalcă regulile.
Într-o declarație publicată din partea biroului rabinului șef, se spunea că Yosef „respectă meticulos legea și solicită publicului să facă același lucru”. (Anima News)

Lasă un răspuns