ISRAEL

Israel: Omul de afaceri Sheldon Adelson a fost înmormântat la Ierusalim

Funeraliile omului de afaceri și filantrop evreu american Sheldon Adelson au avut loc vineri după-amiază la Ierusalim, într-un serviciu privat pe Muntele Măslinilor.

Mass media nu a avut acces la funeralii, fiind prezentă doar familia.

Corpul neânsuflețit al lui Adelson au sosit în Israel joi seară din Los Angeles, cu avionul său privat. Prietenii și familia au venit la aeroport pentru a saluta rămășițele lui Adelson, printre aceștia aflându-se și premierul Benjamin Netanyahu.

Sheldon Adelson, în vârstă de 87 de ani, a decedat marți din cauza complicațiilor legate de tratamentul limfomului non-Hodgkin.
Adelson, fiul unor imigranți evrei săraci în SUA, și-a început cariera în afaceri la vârsta de 12 ani, când a împrumutat 200 de dolari de la unchiul său, pentru a cumpăra o licență de vânzare a ziarelor din Boston.
El a continuat cu 50 de afaceri pe parcursul carierei sale.
Adelson a fost un filantrop prolific și un donator politic.
Fundația Adelson Family a donat 140 de milioane de dolari către Birthright Israel în 2007.
El și soția sa Miriam au fost, de asemenea, printre cei mai mari donatori pentru campania electorală a președintelui american Donald Trump din 2016.
Susținător al premierului Netanyahu, Adelson a fondat în 2007 ziarul ”Israel Hayom”, un cotidian israelian gratuit, care a devenit rapid cel mai citit ziar din Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d