SUA: Un proiect de lege pentru sancționarea oricărei organizații care sprijină Hamas a fost prezentat Camerei Reprezentanților

Un proiect de lege care solicită președintelui SUA să sancționeze orice persoană sau organizație legată de grupările teroriste Hamas și Jihadul Islamic palestinian, ambele situate în Fâșia Gaza, a fost prezentată din nou în Camera Reprezentanților din SUA.

Acest text a fost introdus inițial în 2019, apoi adoptat în unanimitate de Camera Reprezentanților, dar nu a fost aprobat de Congres.
Această legislație instruiește în special Casa Albă să prezinte un raport anual „identificând persoanele străine, agențiile sau instituțiile care asistă în mod conștient și material Hamas, Jihadul Islamic palestinian sau orice afiliat al uneia dintre aceste organizații”.
Conform acestui proiect de lege, președintele trebuie să impună, ca al doilea pas, cel puțin două tipuri de sancțiuni financiare împotriva persoanelor identificate.
”Hamas este bine cunoscut pentru lansarea rachetelor [asupra Israelului], pentru săparea tunelurilor teroriste și pentru folosirea gazanilor, inclusiv a femeilor și copiilor, ca scuturi umane, a declarat democratul Josh Gottheimer, care a inițiat reintroducerea proiectului de lege în Cameră.
“Este esențial ca Statele Unite și aliații noștri să continue să izoleze grupuri teroriste precum Hamas și Jihadul Islamic palestinian tăind sursa veniturilor și sprijinului lor”, a adăugat oficialul ales din New Jersey. (Anima News)

Lasă un răspuns