Israel / Coronavirus: Ministerul Sănătății a aprobat să se înceapă vaccinarea de la vârsta de 45 de ani

Ministerul israelian al Sănătății a informat fondurile pentru sănătate că de duminică viitoare ar putea începe vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 45 de ani.

Grupa de vârstă a campaniei de vaccinare crește pentru a treia oară într-o săptămână: de luni, Ministerul Sănătății a permis vaccinarea persoanelor în vârstă de 55 de ani, iar de marți – celor peste 50 de ani.
Vaccinările au scăzut brusc în această săptămână, dar după ce s-au primit 680.000 de doze de vaccin Pfizer, activitatea a revenit și s-a ajuns la 120.000 vaccinări zilnice joi (64.000 repetate și 56.000 primare).
În prima fază a campaniei de vaccinare, persoanele peste 60 de ani au primit aproximativ 60% din dozele de vaccin.
40% au mers la lucrătorii medicali, angajații caselor de îngrijire medicală și a altor instituții închise, la asistenții medicali care lucrează cu persoanele în vârstă acasă, polițiștilor și în unele orașe – profesorilor.
Vaccinul rămas a fost oferit de spitale și fonduri de asigurări de sănătate tuturor la sfârșitul fiecărei zile, iar printre cei vaccinați s-au numărat persoane de toate vârstele, inclusiv peste 10.000 de adolescenți cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. ani.
Alte 500.000 de doze de vaccin Pfizer vor ajunge în Israel duminică.
Premierul Netanyahu s-a angajat public de două ori să finalizeze imunizările pentru toată populația adultă a Israelului până la sfârșitul lunii martie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: