ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZI

Justiția americană: Pe Capitol Hill, manifestanții au căutat să „prindă și să asasineze” oficiali aleși

Procurorii americani consideră că susținătorii președintelui Donald Trump căutau să „prindă și să asasineze aleși” în timpul asaltului de la Capitoliu din Washington săptămâna trecută, potrivit documentelor instanței.

Un dosar depus în instanță de Ministerul american al Justiției, cere detenția continuă a lui Jacob Chansley, acest conspirator fotografiat cu bustul gol într-un costum de șaman cu coarne, în timpul revoltelor din biroul vicepreședintelui Mike Pence. „Dovezi puternice, inclusiv cuvintele și acțiunile lui Chansleyde pe Capitol Hill, arată că intenția revoltaților de pe Capitol Hill a fost de a captura și asasina oficiali aleși ai guvernului Statelor Unite”, scriu procurorii referitor la atacul din 6 ianuarie. Aceștia au spus că Chansley, în vârstă de 33 de ani, a lăsat o notă în atenția dlui Pence pe podiumului Senatului, unde vicepreședintele stătuse cu câteva minute mai devreme, pe care scria: ”Nu este decât o chestiune de timp, se va face dreptate”.
În ziua haosului din inima democrației americane, aleșii au trebuit să se ascundă pentru că se temeau de viața lor și cel puțin cinci persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au fost ucise.
Autoritățile au dat în judecată mai mulți revoltați, inclusiv un bărbat care a fluturat steagul confederației în Capitol, un alt bărbat care a purtat un hanorac pe care scria „Lagărul Auschwitz” și un campion olimpic la înot. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: