ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Procesul de la Nürnberg al naziștilor – pentru prima dată pe internet

La deschiderea procesului său de la Nürnberg, ziaristul nazist Julius Streicher a făcut mai multe declarații neobișnuit de prietenoase despre evrei – un popor pentru demonizarea căruia și-a dedicat întreaga viață.

Streicher, redactor-șef al săptămânalului antisemit Der Sturmer, a susținut că a privit întotdeauna evreii germani drept compatrioți legitimi și a susținut de mult sionismul.
„Deci, problema evreiască a fost pentru mine rezolvată în Germania, dar am crezut că va veni o altă soluție internațională, că ar trebui să ne întâlnim cu sioniștii, să le ascultăm cererile”, a spus el la 26 aprilie 1946 la tribunalul militar unde a fost judecat împreună cu alți oficiali naziști pentru crime împotriva umanității.
Aceste afirmații, în șocant contrast față de limbajul genocid al editorialelor sale, reflectat prin sloganuri precum „Germania va trăi atât timp cât va vedea evreii drept dușmanul muritor al omenirii”, sunt acum disponibile online pentru prima dată, împreună cu sute de ore suplimentare de înregistrări audio și video ale proceselor a 24 de naziști care s-au încheiat în 1946, în urmă cu aproape 75 de ani.
În această săptămână, Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA a postat online peste 700 de ore de înregistrări audio din procese, precum și 37 de role de film introduse ca dovadă.
Procesele, desfășurate la un tribunal militar cu judecători din națiunile aliate, inclusiv Uniunea Sovietică, au constituit o etapă fundamentală în crearea dreptului internațional modern în general și în urmărirea penală a crimelor împotriva umanității. Ziarul lui Streicher a fost un simbol al modului în care propaganda nazistă a dezumanizat metodic evreii și a folosit mijloacele de informare în masă pentru a pregăti nemții evrei să desfășoare Holocaustul.
Streicher a fost executat în 1946 prin spânzurare alături de alți nouă naziști, inclusiv Hans Frank, ofițer nazist de rang înalt în Polonia ocupată.
Doi dintre cei 24 de inculpați au murit în timpul proceselor, inclusiv Hermann Goring, comandantul forțelor aeriene ale Germaniei naziste, care s-a sinucis.
Un alt bărbat a fost condamnat la moarte în lipsă. Trei au fost achitați, iar restul au primit pedepse lungi cu închisoarea.
Înregistrările, multe dintre ele în limba germană fără traducere, oferă o perspectivă asupra stării de spirit, a mentalității și a istoriei unor oameni precum Frank și Streicher, care a vorbit pe larg despre viața sa personală, care a crescut într-un mic sat din Bavaria ca fiind cel mai mic dintre nouă copii.
El își amintește, de asemenea, cum, pentru o vreme, a urmat calea tatălui său pentru a deveni director de școală înainte de a se radicaliza politic și de a se alătura Partidului nazist al lui Adolf Hitler, despre care a spus că a oferit cea mai bună cale către recuperarea economiei bolnave a Germaniei și îmbunătățirea statului statului german la nivel internațional, după înfrângerea sa devastatoare din Primul Război Mondial. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: