marți, octombrie 3, 2023
ISRAEL

Israel: Ploile au transformat pârâurile în râuri, în nordul Israelului (VIDEO)

Ploile vor continua să cadă luni în toată țara și în special în centru și nord. Nivelul râurilor a crescut de la 20 la 30 de centimetri, iar Marea Galileii a câștigat 4 centimetri.

Guy Koller, inspector de cursuri de apă pentru regiunea Tiberiadei, a declarat: „Ploile din ultimele două zile au dus la un flux accelerat în cursurile de apă din vestul văii Hula, precum Dishon, Eliezer și Kadesh. La fel ca și cursurile de apă de pe Podișul Golan”.
Inspectorul Koller a explicat: „Conform măsurătorilor făcute în Iordan, există o creștere de 20-30 cm la nivelul apei, dar se așteaptă să crească și mai mult. Bănuiesc că probabil nu au fost prea multe precipitații în regiunea Libanului, care afectează în general fluxurile de pârâu spre râul Iordan. În această zi de luni, personalul (Drenaj Kinneretși Streams Authority) s-a ocupat de redirecționarea unei părți a acestor cursuri spre Nahal Dishon. În același timp, lângă un sat situat pe Podișul Golan, puteți vedea Nahal Sa’ar bâzâind de ploi. Acest râu a fost drenat și lărgit de către Autoritatea Kineret pentru drenaj și de Autoritatea pentru fluxuri, pentru a preveni inundațiile”. (video de mai jos).

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: