Israel / Coronavirus: Prima doză de vaccin Pfizer „mai puțin eficientă” decât se aștepta (responsabil)

Prima doză de vaccin Pfizer va oferi o protecție mai mică împotriva Covid-19 decât promisese compania farmaceutică americană, a declarat marți coordonatorul responsabil cu gestionarea epidemiei de coronavirus din Israel.

„Multe persoane au fost infectate între prima și a doua injecție a vaccinului”, a declarat Nachman Ash pentru Military Radio și se pare că protecția oferită de prima doză este „mai puțin eficientă decât am crezut”.
Date despre efectul protector împotriva virusului de la prima doză este „mai mic decât cel arătat de Pfizer”, a explicat el.
Peste 80% dintre israelienii peste 70 de ani au primit cel puțin o doză de vaccin, alături de 68% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 60 și 69 de ani și 50% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani.
Un total de 2.185.289 de persoane au primit prima doză de vaccin până în prezent și 423.123 au primit ambele doze, potrivit ministerului Sănătății. Yuli Edelstein, ministrul Sănătății, a ordonat, de asemenea, lucrătorilor din domeniul sănătății să se pregătească să administreze până la 250.000 de injecții zilnice în următoarele zile, în timp ce rata de contaminare din țară continuă să crească, în pofida a două săptămâni de izolare generală. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: