Israel: Experții medicali cer femeilor însărcinate să primească vaccinul împotriva coronavirusului

Societatea israeliană de obstetrică și ginecologie a trimis Ministerului Sănătății o scrisoare prin care solicita aprobarea vaccinării femeilor însărcinate și a celor care alăptează.

„Nu există nicio bază științifică sau un fapt care să indice că vaccinul provoacă infertilitate”, a scris compania.
„Coronavirusul poate (dimpotrivă) să fie dăunător în timpul sarcinii, ceea ce poate provoca boli mai grave și naștere prematură”, a adăugat ea.
Zece femei însărcinate cu Covid-19, într-ostare gravă, au fost spitalizați în Israel marți, a raportat Israel National News (INN).
Patru dintre acestea au fost internate la Centrul Medical Mayanei HaYeshua din Bnei Brak.
O altă femeie, în a 31-a săptămână de sarcină, a fost transferată de la spitalul Laniado din Netanya la spitalul Beilinson din Petah Tikvah după ce starea sa s-a deteriorat.
Medicii de la Spitalul Beilinson au decis nașterea copilului în timp ce mama a fost pusă pe respirație artificială. Bebelușul este în stare stabilă.
Un bebeluș, care s-a născut în timpul unei cezariene din cauza contaminării mamei Covid-19, a murit duminică la Centrul Medical Hadassa din Ierusalim.
Directorul maternității de la Spitalul Schneider din Petah Tikvah, profesorul Arnon Wiesnitzer, a spus că „acesta este un val mai violent și mai sever decât precedentele, care afectează și o populație tânără de femei însărcinate”. (Anima News)

Lasă un răspuns