Israel: Un om ți-a recuperat vederea după implantarea unei cornei artificiale

Jamal Furani, un arab israelian în vârstă de 78 de ani, din orașul Haifa, și-a recăpătat vederea după ce, la începutul acestei luni, și-a grefat o cornee artificială realizată de compania israeliană CorNeat Vision.

Bărbatul, care suferea de edem și alte boli diferite, avea o cornee deteriorată, care-i provoca treptat orbirea.
După ce i-au fost scoase bandajele, Furani a reușit să citească texte și a recunoscut membrii familiei sale, potrivit unei declarații a start-up-ului.

    Operația a fost efectuată de profesorul Irit Bahar, directorul Departamentului de Oftalmologie de la Centrul Medical Rabin din Israel.
    „Intervenția chirurgicală a fost relativ simplș și rezultatul a depășit așteptările noastre. Îndepărtarea bandajelor a fost un moment de mare importanță și mare emoție”, a spus ea cu entuziasm.

      “Pentru noi medicii, evenimente de acest gen reprezintă punctul culminant al carierei noastre. Suntem mândri că suntem la conducerea acestui proiect interesant și important care va schimba, fără îndoială, viața a milioane de oameni”, a adăugat ea. Corneea realizată de CorNeat Vision este constituită dintr-un material poros, 100% sintetic și nu necesită realizarea de țesut donator.
      Start-up-ul folosește tehnologia celulară și ingineria chimică la scară nanomatică pentru a imita mediul celular existent.
      Odată implantată, corneea se integrează cu țesutul viu și stimulează proliferarea celulară, rezultând o integrare treptată a țesutului.
      Astfel, implantul nu declanșează un răspuns advers al sistemului imunitar, a spus compania. (Anima News)

      Lasă un răspuns