Președintele laboratorului ”Moderna”: Coronavirusul nu va dispare

“Credem că vom trăi cu acest virus pentru totdeauna”, a declarat Stéphane Bancel, președintele laboratorului american Moderna, în timpul unei mese rotunde.

„Oficialii din domeniul sănătății vor trebui să monitorizeze în permanență noile variante ale virusului, astfel încât oamenii de știință să poată produce vaccinuri pentru a le combate”, a spus el. Experții spun că SARS-CoV-2 va deveni o boală endemică și, prin urmare, va fi prezent tot timpul, deși probabil la niveluri inferioare celor cunoscute de luni de zile.
Cercetătorii Pfizer au declarat că vaccinul lor dezvoltat cu BioNTech pare a fi eficient împotriva unei mutații cheie pentru tulpina britanică, precum și împotriva unei variante găsite în Africa de Sud. Vaccinul Moderna a fost aprobat de Food and Drug Administration pentru utilizare la americanii cu vârsta de 18 ani și peste.
Mai trebuie făcute mai multe studii la copii, ale căror sisteme imunitare pot răspunde diferit la vaccinuri decât la adulți.
Noua pandemie de coronavirus a ucis cel puțin 1.979.596 în întreaga lume, de când biroul OMS din China a raportat apariția bolii la sfârșitul lunii decembrie 2019, potrivit unei evaluări stabilite de AFP din din surse oficiale.
Peste 92.321.290 de cazuri de infecție au fost diagnosticate oficial de la începutul epidemiei, dintre care cel puțin 56.637.400 sunt acum considerate vindecate.
Cifrele se bazează pe rapoartele comunicate zilnic de autoritățile sanitare din fiecare țară și exclud reviziile efectuate a posteriori de către organizații statistice precum Rusia, Spania și Marea Britanie. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: