Temându-se de răzbunarea iraniană: Armata israeliană a ridicat nivelul de vigilență al forțelor speciale din Marea Roșie

Țahal (armata israeliană) și-a intensificat alerta în arena Mării Roșii, pe fondul tensiunilor cu Iranul, temându-se de represalii pentru lichidarea comandantului forțelor Quds al Gărzilor Revoluționare, Qassem Suleimani, și a arhitectului nuclear iranian Muhsin Fahrizadeh.

Surse din apărare estimează că iranienii caută o modalitate de a răzbuna moartea celor doi, în timp ce înalți membriiai Republicii Islamice au dat vina pe instituția israeliană pentru asasinarea lui Fahrizadeh în inima Iranului.
În lumina acestui fapt, armata israeliană a pus în alertă maximă mai multe unități militare, inclusiv forțele flotei submarine și flotila 13.
Înalți oficiali de securitate au confirmat că un submarin al marinei israeliene a navigat recent din Marea Mediterană prin Canalul Suez spre Marea Roșie și a dispărut câteva săptămâni sub apă. Potrivit surselor, transferul submarinului către Marea Roșie a fost luat în conformitate cu provocarea de securitate din zonă și constituie un mesaj că Israelul este pregătit pentru toate .
Recent, mass-media străină a raportat despre transportul de arme foarte mare care au părăsit Iranul către Yemen, transport care include, printre altele, avioane fără pilot, care transportă explozivi și care știu să lovească ținte navale și terestre, inclusiv ținte în trafic.
Aceste informații au aprins lumini roșii în comunitatea de informații israeliană, pe fondul temerilor că Iranul va folosi drone împotriva țintelor din regiune sau va încerca să le transmită ca ajutor pentru diferite organizații teroriste din Orientul Mijlociu.
Iranul ar putea acționa astfel din cauza amenințărilor din regiunea Mării Roșii, pe fondul schimbărilor geopolitice din regiune, inclusiv a „acordurilor Avraam” semnate de Israel cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Sudan.
„Greutatea strategică a Mării Roșii crește în contextul luptelor de influență internațională și regională”, a scris Cohen într-un document detaliat, subliniind că aceasta „este o oportunitate politico-strategică pentru Israel de a stabili și îmbunătăți relațiile cu țările din regiune. În același timp, principala provocare a activității israeliene în regiune este necesitatea de a manevra prin țesătura încurcată a puternicelor interese regionale și locale””. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: