Șoc în China: Cum a ajuns virusul Corona în mii de cutii cu înghețată și care sunt riscurile ca acest lucru să se întâmple și în alte zone ale lumii?

Muncitorii unei fabrici din orașul chinez Tianjin au fost trimiși în izolare și mii de cutii de înghețată din fabrică au fost distruse – după ce acolo au fost găsite urme ale virusului Corona.

O operațiune uriașă de colectare a cutiilor de înghețată a avut loc în ultimele zile în orașul Tianjin în care locuiesc 11 milioane de oameni și, între timp, a devenit clar că doar 65 de cutii de înghețată din 5.000 de pachete infectate cu virusul au fost cumpărate de rezidenți.
Autoritățile chineze au emis un aviz de rechemare pe ambalajul înghețatei, îndemnând cumpărătorii să raporteze achiziționarea înghețatei și chiar s-o trimită înapoi la fabrica din Tianjin Daqiadeo.
Încă nu este clar modul în care a pătruns virusul și a infectat ambalajele pentru înghețată, dar înalți oficialii cred că virusul provine de la angajații companiei care nu au reușit să anunțe angajatorii că sunt infectați cu Corona și au venit să lucreze la fabrică ca de obicei.
“Am inspectat și am găsit 29.000 de pachete suspecte care vor fi supuse unei inspecții riguroase pentru a localiza urmele virusului”, au declarat înalți oficiali guvernamentali chinezi.
„Între timp, am găsit în jur de 5.000 de pachete infectate cu virusul, este sigur”.
Din fericire, 2000 dintre aceste pachete au fost găsite înainte de comercializarea lor și au fost deja distruse în fabrică.
Stephen Griffin, un virusolog de la Universitatea din Leeds din Marea Britanie spune că orice risc de infecție este scăzut, dar „ceea ce s-a întâmplat la fabrica chineză este probabil rezultatul unei igiene precare sau a unui fel de problemă pe linia de producție, deoarece trecerea virusului în alimente congelate este neglijabilă”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: