Covid-19: Israelul s-ar putea confrunta cu un nou val în martie

În pofida vaccinărilor în masă, un nou val de cazuri de coronavirus și-ar putea face prezența în țara în martie-aprilie, a raportat Channel 12.

Predicțiile, care vor fi prezentate marți la o reuniune programată a cabinetului, se bazează pe prevalența crescândă a variantei – mai contagioase – britanice în rândul populației.
Oficialii din domeniul sănătății estimează în prezent că 40% din cazurile noi din Israel provin din această variantă și se așteaptă ca aceasta să devină cea mai frecventă cauză a bolii, în mai puțin de o lună.
Conform noilor previziuni, această variantă ar putea provoca până la 8.000 de cazuri zilnice în luna martie, dacă țara încetează actuala izolare generală. Oficiali anonimi au declarat pentru Channel 12 că recentele comentariile ale primului ministru Benjamin Netanyahu, conform cărora pandemia este în mare parte înfrântă, au fost „premature” și „iresponsabile”.
Israel, este țara care aplică cele mai multe amenzi, poliția israeliană amendându-i pe cei care încalcă restricțiile coronavirusului, mai mult decât orice altă forță de poliție din întreaga lume.
Din acest punct de vedere, Israelul este în frunte cu 522.000 de amenzi, comparativ cu Italia (385.000), Regatul Unit (30.000), Grecia (150.000), Austria (42.000), Olanda (40.000) și Bulgaria (26.000). / Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: