Guvernul israelian a aprobat duminică închiderea aeroportului Ben Gurion de luni la miezul nopții pentru o perioadă de cel puțin o săptămână, pe fondul temerilor tot mai mari cu privire la noile variante ale coronavirusului considerate mai infecțioase.

„Vom închide aeroportul Ben Gurion. (…) Sigilăm cerul – cu foarte rare excepții – pentru a împiedica intrarea de variante ale virusului (pe teritoriu) și, de asemenea, pentru a ne asigura că facem progrese rapide în campania noastră de vaccinare”, a spus primul ministru Benjamin Netanyahu.
„Aș dori să subliniezcă numai că în această săptămână, în care cerurile vor fi închise, vom vaccina încă un milion de israelieni, asigurându-ne astfel că daunele legate de mutație și cele legate de celelalte variante vor fi mult mai mici”, a adăugat el. Cabinetul s-a întrunit duminică pentru a discuta despre o propunere de suspendare a tuturor zborurilor comerciale către și dinspre Israel.
Noile variante britanice și sud-africane ale virusului reprezintă 40% din noile infecții și sunt parțial responsabile de rata ridicată a morbidității, în pofida blocării generale, în vigoare de câteva săptămâni. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s