Coronavirus: Ar putea apare o nouă variantă israeliană (armată)

Un grup de lucru condus de Țahal (armata israeliană) a avertizat cu privire la apariția potențială a unei mutații israeliene a coronavirusul, rezistentă la vaccin, au informat mai multe surse mass-media.

Într-un raport pentru Centrul Național de Informații și Cunoaștere a Coronavirusului, autorii au menționat că „campania de vaccinare în masă care are loc în prezent alături de epidemia activă din Israel poate provoca „o presiune evolutivă ”asupra virusului și poate genera mutații”.
Pentru a contracara acest nou pericol, grupul de lucru a propus ca teste de depistare și izolarea să fie aplicate tuturor călătorilor care sosesc în Israel, chiar dacă au fost deja vaccinați sau dacă s-au recuperat de la Covid-19.
Între timp, oficialii de securitate au sugerat să se ia măsuri pentru a minimiza rata contaminării.
Potrivit Channel 13, Ministerul Sănătății a cerut guvernului să aprobe utilizarea instrumentelor tehnologice pentru a monitoriza israelienii care se întorc din străinătate.
Profesorul Ran Blitzer, membru al echipei de coronavirus din cadrul Ministerului Sănătății, a declarat într-un interviu că variantele britanice și sud-africane din Israel sunt responsabile pentru mai mult de 40% din infecții.
“Când vom ieși din blocare, ne vom confrunta cu o boală puțin diferită de cea pe care am experimentat-o ​​după cea de-a doua închidere, deoarece rata infecției va fi mai mare. Prin urmare, campania de vaccinare trebuie accelerată”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: