De ce Israelul este îngrijorat de mutația sud africană a virusului Corona

Cercetările arată că noua mutație a coronavirusului este mai persistentă, mai periculoasă și pare a fi rezistentă la anticorpii virusului original.

Se constată o îngrijorare din ce în ce mai mare în Israel și în lume față de faptul că mutația sud-africană a coronavirusului ar putea trece de sistemul imunitar chiar și la persoanele cu anticorpi coronavirus, ceea ce înseamnă că, chiar și persoanele vaccinate sau care s-au recuperat de la Covid-19, ar putea fi expuse riscului de reinfecție. Deși riscul reinfectării cu Covid-19 nu este pe deplin înțeles, este acceptat faptul că persoanele care au dezvoltat anticorpi au, în general, imunitate. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie cazul mutației din Africa de Sud, despre care oamenii de știință presupun că a dezvoltat mutații specifice care îi afectează proteinele vârf, fapt carei permit să se ferească de anticorpi.
Spiculproteinele se axează pe vaccinuri și sunt, de asemenea, ceea ce permite virusului să pătrundă în celulele umane.
Cei mai puternici anticorpi pe care oamenii de știință i-au identificat la pacienții cu Corona recuperați, acționează, de asemenea, vizând proteina spike. Acestea au fost dezvoltate în plasme date pacienților pentru a ajuta la recuperare. Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) din Africa de Sud a colectat plasma sanguină a 44 de persoane care s-au recuperat de Covid-19. Când plasma a fost utilizată pentru a trata persoanele care suferă de noua mutație, mai puțin de jumătate dintre ei nu au răspuns la tratamentul cu plasmă.
„Probele de sânge de la jumătate din persoanele testate au arătat că s-a pierdut toată activitatea de neutralizare. Acest lucru sugerează că acestea nu mai pot fi protejate de reinfecție “a declarat NICD pe site-ul său web.
„La cealaltă jumătate, nivelurile de anticorpi au fost reduse și astfel nu se cunoaște riscul reinfectării.” Grupul de lucru național pentru coronavirus din Israel așteaptă răspunsuri definitive dacă vaccinul Pfizer din Israel este eficient împotriva mutației sud-africane.
“Nu avem încă un răspuns, dar ne așteptăm la un răspuns foarte curând. Vrem să vedem date reale, dar nu sunt încă disponibile”, a declarat profesorul Salim Abdul Karim, membru al grupului de lucru, într-un comunicat.
Alți experți internaționali și-au exprimat îngrijorarea, spunând că raportul NICD pare să fie credibil. „Este un studiu foarte amănunțit care examinează impactul mutațiilor specifice în gena spike a 501Y.V2 și modul în care aceasta afectează legarea anticorpilor neutralizanți”, a declarat profesorul Lawrence Young, virolog și profesor de oncologie moleculară la Warwick School of Medicament. Varianta sud-africană este desemnată 501Y.V2. „Asemănări între mutațiile din vârful 501Y.V2 și varianta găsită recent în Brazilia sugerează că această variantă braziliană va prezenta și niveluri semnificative de rezistență la neutralizare”, a spus Young.
Acest studiu sugerează că persoanele infectate anterior pot fi susceptibile la reinfecție cu variante de virus – ceva care a fost deja raportat în doua cazuri din Brazilia.
De asemenea, are implicații importante pentru eficacitatea vaccinurilor actuale SARS-CoV-2, care se bazează pe gena spike originală, a adăugat Young.
NICD a avertizat că implicațiile sunt că nimeni nu poate lăsa garda jos, chiar și cei care s-au recuperat de la coronavirus.
Prin urmare, este important ca persoanele care au avut anterior Covid-19 să continue să adere la măsurile de sănătate publică, a spus NICD. „Protejarea noastră prin măști, spălarea regulată sau igienizarea mâinilor, curățarea suprafețelor și distanțarea socială rămân cea mai bună apărare împotriva tuturor virusurilor SARS-CoV-2, inclusiv a noii linii”, susține NICD. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: