Israel / Coronavirus: Ministerul Sănătății recomandă extinderea blocării generale

Înalți oficiali din Ministerul israelian al Sănătății i-au recomandat primului ministru Benjamin Netanyahu să prelungească blocarea generală pentru o săptămână suplimentară, având în vedere rata de contaminare a coronavirusului încă ridicată în țară.

Israel se află în prezent la a treia săptămână de izolare totală, dar numărul cazurilor zilnice nu scade din cauza recentelor mutații ale virusului descoperit în țară, mutații care sunt mai contagioase.
În urma acestei descoperiri, autoritățile au decis închiderea aeroportului luni seară și anularea tuturor zborurile de intrare și de ieșire, cu excepția zborurilor de urgență, pe o perioadă nedeterminată. Guvernul va discuta oportunitatea amânării blocării programate pentru 31 ianuarie, în conformitate cu indicatorii evoluției epidemiei.
Ca prim pas, grădinițele și clasele primare, locurile de muncă fără public și unele servicii ar trebui să se redeschidă.
Înalți oficiali din domeniul sănătății au declarat piblic că ar fi nerezonabil încetarea blocării țării, în timp ce numărul pacienților cu boli critice este încă ridicat (1.154), ceea ce crește temerile de supraaglomerare în spitale.
Potrivit Departamentului Sănătății, 63 din 428.000 de persoane au contractat coronavirusul după a doua injecție a vaccinului Pfizer.
Într-o scrisoare a directorului general al spitalului Hadassa, profesorul Zeev Rothstein, către directorul general al Ministerului Sănătății, acesta a anunțat că nu va mai primi pacienți cu Covid-19. Profesorul Rothstein a clarificat, de asemenea, că, pentru prima dată, chiar și pacienții care sunt deja spitalizați în secțiile sale riscă să fie transferați în alte spitale dacă echipele sunt prea supraîncărcate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: