Israel / Coronavirus: Netanyahu a promis pachetul de ajutor israelian: 750 șekeli pe adult și 500 șekel pe copil

Premierul Netanyahu a prezentat la o conferință de presă un nou „pachet de ajutor” pentru a-i ajuta pe toți israelienii, fără nicio diferență.

Programul include distribuirea plăților în numerar: 750 șekeli pentru fiecare adult și 500 șekeli pentru fiecare dintre primii patru copii din familie și 300 șekeli pentru al cincilea copil.
Pachetul de ajutor va fi aprobat de Knesset, cu excepția cazului în care avocații îl resping.
Cu o oră înainte de conferința de presă, oficialii Ministerului Finanțelor au declarat reporterilor că nu știu de conținutul programului pe care conducerea politică intenționează să-l facă public.
S-a mai spus că experților li s-au oferit mai multe idei, majoritatea fiind respinse – și, prin urmare, consultările au încetat.
Săptămâna trecută, Avihai Mandelblit, consilierul juridic al guvernului, l-a avertizat în mod oficial pe ministrul Finanțelor, Katz, împotriva „economiei pre-electorale”.
Scrisoarea lui Mandelblit spunea că, în perioada preelectorală, guvernul de tranziție nu ar trebui să ia decizii care ar complica munca viitorului guvern, care se va forma după alegeri, și nu poate „folosi puterea și resursele publice pentru a obține avantaje nedrepte pentru o parte sau persoane fizice”. Netanyahu a declarat într-o conferință de presă că deciziile sunt luate de guvern și Knesset, nu de anumiți consilieri legali.
Potrivit acestuia, președintele Biden a luat o decizie cu privire la cheltuieli mult mai mari și niciun avocat nu a intervenit în deciziile sale.
„Este posibil ca din cauza alegerilor să nu acceptăm programe vitale? Poate că Mandelblit va începe să dicteze câte vaccinuri trebuie administrate”?, a evidențiat Netanyahu.
Avigdor Lieberman, liderul partidului ”Israel Beitenu”, și-a declarat opoziția activă față de ministerul de Fnanțe și Netanyahu, în această campanie de ajutorare a israelienilor.
„Cei doi au prezentat, în mod flagrant, un plan iresponsabil, pe care va trebui să îl înfruntăm a doua zi după alegeri. Copiii noștri, nepoții și strănepoții noștri vor trebui să plătească împrumuturile pe care Netanyahu trebuie să le plătească drept mită pre-electorală ”, a spus Avigdor Lieberman. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: