27 ianuarie, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A HOLOCAUSTULUI / Netanyahu: „NICIODATĂ DIN NOU” nu este un slogan – este MISIUNEA noastră

Cu ocazia comemorării astăzi, la nivel internațional, a Zilei Holocaustului, primul ministru israelian Benjamin Netaniahu, a șinut un impresionat și elogios discurs, evidențiind clar actuala poziție de neclintit a statului Israe, statul evreilor.

”Astăzi, 27 ianuarie, lumea comemorează oficial memoria celor șase milioane de evrei, femei și copii asasinați brutal de naziști și colaboratorii lor în Holocaust.
Ne amintim acest capitol, cel mai întunecat din istoria umanității, când o țară europeană a decis să adopte o politică și un program de exterminare a fiecărui ultim evreu, mobilizând întreaga putere a unui stat industrial modern dezvoltat, pentru a pune în aplicare acest coșmar incredibil.
Uciderea în masă a poporului evreu nu s-a întâmplat în vid.
De secole antisemitismul a fost amplu răspândit în toată Europa. Necontestat, s-a amplificat, a dat roade și apoi a explodat.
Această cea mai veche formă de ură are o longevitate incontestabilă. Rădăcinile sale se întind înapoi către lumea antică.
A fost mereu prezent de-a lungul Evului Mediu.
Și totuși, a explodat cu toată forța în era modernă. Și dacă oamenii ar crede că, în urma ororilor de la Auschwitz și Treblinka, umanitatea își va învăța în cele din urmă lecția și se va elibera de antisemitism, că-l va arunca în coșul de gunoi al istoriei unde îi este locul, ei bine, s-au înșelat.
Greșit.
În secolul al XXI-lea, boala antisemitismului continuă să contamineze și să se răspândească. Poate fi găsit viu, lovnf periculos în campusurile universitare din America de Nord, în madrasele din Asia de Sud, printre elitele europene. Antisemitismul există în vestul bogat și în lumea în curs de dezvoltare din est.
Este politica oficială a guvernului Republicii Islamice Iran, care spune zi de zi, cu mândrie: obiectivul nostru este să ucidem încă șase milioane de evrei, să eradicăm statul evreiesc din Israel.
Un vaccin pentru protejarea împotriva virusului antisemitism nu a fost încă găsit.
Se spune că unele lucruri nu se schimbă niciodată. Dar vă pot spune ce s-a schimbat.
Noi, poporul evreu, ne-am schimbat.
Dacă la momentul Holocaustului, evreii erau fără adăpost, apatrizi, fără apărare, implorând pe alții să ne protejeze – acum situația este alta.
Astăzi suntem ferm înrădăcinați în pământul nostru antic, liberi și puternici în statul nostru independent. În calitate de prim ministru al țării care a renăscut după Holocaust, țara care a oferit o patrie pentru supraviețuitori, un stat care s-a ridicat din cenușă, un stat în care poporul evreu și-a recăpătat suveranitatea și independența, promit să nu uit niciodată trecutul tragic și să nu permită niciodată poporului evreu să fie din nou lipsit de apărare împotriva forțelor care caută distrugerea noastră. „NICIODATĂ DIN NOU” nu mai este un slogan. Aceasta este politica noastră și aceasta este misiunea noastră și o vom îndeplini întotdeauna”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: