Armata israeliană pregătește planuri pentru prevenirea proiectului nuclear al Iranului

Șeful Statului Major al armatei israeliene, Aviv Kochavi (foto), a avertizat împotriva ambițiilor nucleare ale Republicii Islamice.

“Iranul a dezvoltat centrifuge care îi vor permite să obțină bomba în câteva luni – poate chiar în doar câteva săptămâni”, a avertizat el.
“Iranul este o țară care alimentează terorismul în întreaga lume și intens în Orientul Mijlociu”, a spus el, adăugând că, dacă acordul din 2015 se va realiza, Teheranul ar putea obține bomba nucleară pentru că „nu sunt menționate restricții pentru a o preveni”.
Soluția, a spus Kochavi, este să continue să se exercite „presiune asupra iranienilor”.
“Iranul se află sub o presiune economică semnificativă, comerțul lor a scăzut dramatic. Aceste presiuni trebuie să continue. În lumina acestei analize, am solicitat armatei (Țahal) să pregătească planuri operaționale”, a spus el, indicând că, în 2020, Țahal a atacat 500 de ținte în Orientul Mijlociu.
“Lucrăm la planuri și le vom dezvolta în anul următor”, a adăugat Kochavi.
“Orice acord care se aseamănă cu acordul din 2015 este un lucru rău, atât strategic, cât și operațional”, a spus Kochavi.
El a păruta indica faptul că Israelul a fost în spatele a două atacuri aeriene în Siria luna trecută, spunând că primul a vizat o fabrică de arme și al doilea un transport de muniții.
“Armata israeliană operează în cel puțin cinci fronturi diferite și se confruntă cu șase provocări: Siria, Libanul, Gaza, comanda centrală iraniană și multe altele”, a spus el.
Pentru a demonstra această complexitate, el a dat ca exemplu operațiuni efectuate de militari în două țări străine, precum și în Fâșia Gaza și Cisiordania. Deși s-a abținut să numească Siria – numind-o „Țara A” – cronologia descrisă de șeful Statului Major indică faptul că una dintre țările în cauză este într-adevăr Siria. (Anima News)

Lasă un răspuns