ISRAEL

Israel / Coronavirus: Campania de vaccinare se extinde la israelienii de peste 35 de ani

Campania de vaccinare a Israelului se extinde pentru a include cetățeni cu vârsta peste 35 de ani, după ce directorul Ministerului Sănătății, Hezi Levy, a emis miercuri directive către HMO.

În această dimineață (miercuri), 2.770.808 israelieni primiseră prima doză de vaccin și 1.385.399 de persoane primiseră a doua doză. Publicația ”Israel Hayom” a rinformat miercuri dimineață că, în ciuda vaccinului COVID-19 care a fost aprobat doar de la vârsta de 16 ani și peste, cel puțin zece copii sub 16 ani au fost vaccinați.
Toate cazurile au fost aprobate de Comitetul pentru excepții, iar copiii care au fost vaccinați sunt copii cu boli pulmonare severe, afecțiuni neurologice anormale sau obezitate – toate acestea ducând la un risc crescut de complicații.
Ministerul Sănătății a declarat că nu au fost raportate efecte secundare.
Vaccinul Pfizer a fost aprobat pentru utilizare de urgență în Israel de la vârsta de 16 ani și peste, dar Comitetul pentru Prioritate al Ministerului Sănătății a decis că fiecare centru de îngrijire a sănătății va avea o procedură pentru eludarea regulilor.
Prof. Eli Somekh, specialist în boli infecțioase și director al secției de pediatrie de la spitalul Maaynei Hayeshua și membru al comitetului, spune că „am întâlnit mai multe cazuri de copii, în special cei cu vârsta de 12 ani și peste, care aveau nevoie de vaccin”.
El a adăugat că „la copiii cu boli de fond semnificative există îngrijorarea că coroana poate fi o boală gravă. Aceștia sunt copii cu obezitate extremă, boli pulmonare severe sau boli metabolice. La acești copii, beneficiul vaccinului depășește cu mult incertitudinea despre vaccin”. Prof. Somekh a menționat că printre copiii care au fost vaccinați, sunt copii cu transplant de plămâni sau pacienți cu fibroză chistică.
Vaccinarea poate fi aprobată și în cazurile în care părintele a transplantat organe.
Beneficiarii de transplant sunt unul dintre grupurile considerate a fi cu un risc mai mare decât populația generală. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: