Israel / Coronavirus: Premierul israelian anunță intenția de prelungire a blocării

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a vizitat miercuri centrul de distribuție a vaccinurilor din localitatea Sderot și-a anunțat intenția sa de a prelungi blocajul actual în lumina ratelor ridicate de contagiere.

În declarațiile sale de deschidere, Netanyahu a menționat că astăzi (miercuri) este Ziua Internațională a Comemorării Holocaustului și a spus: „Nu vom permite Iranului să se înarmeze cu arme nucleare. Le spun asta atât inamicilor, cât și prietenilor, este misiunea noastră principală să păstrăm viața aici, să păstrăm viața țării noastre”. „Ne apărăm împotriva mutației”, a continuat premierul.
„Mutația britanică se dezlănțuie în întreaga lume și a intrat și în Israel. Am reușit să o oprim, trebuie s-o stopăm și să ne asigurăm că nu intră mutații noi despre care nici măcar nu suntem conștienți. În acest scop, am stabilit două lucruri: unul – blocare. Voi intra mâine (joi) în guvern și voi înainta guvernului propunerea Ministerului Sănătății de a prelungi blocarea, vom decide în funcție de nivelul de contagiune cât timp să facem acest lucru”, a explicat premierul.
Netanyahu a declarat că va lucra pentru a închide granițele țării, pentru a preveni intrarea mutațiilor recente ale coronavirusului.
„Suntem primii din lume care închid frontierele și nu permitem niciunui zbor comercial să intre în statul Israel. Voi adăuga la aceasta acum închiderea acceselor terestre, inclusiv a drumurilor către Iordania”.
„Am adus un plan economic care să ajute atât întreprinderile, cât și cetățenii. Mă aștept ca toată lumea să lase politica deoparte și să se mobilizeze ca atare, atât pentru măsurile de sănătate pe care trebuie să le luăm, cât și pentru măsurile economice”, a adăugat premierul.
Între timp, ministrul de Interne, Arie Deri, a anunțat închiderea punctelor de trecere a frontierei terestre pentru intrarea israelienilor și străinilor până la sfârșitul lunii ianuarie.
În urma deciziei guvernului de a închide Aeroportul Ben Gurion pentru decolări și debarcări și pentru a finaliza eforturile comune de prevenire a răspândirii bolii, Deri a anunțat că punctele de trecere ale frontierei terestre (râul Iordan, Taba, Arava) vor fi închise israelienilor și străinilor.
Trecerea Allenby va rămâne deschisă locuitorilor din Iehuda și Șomron (Cisiordania).
Ministrul Deri a spus: „Având în vedere lipsa de claritate și ca parte a efortului comun de prevenire a răspândirii coronavirusului, trebuie să închid trecerile terestre până când problema este clarificată”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: