Palestinienii salută intenția Washingtonului de a redeschide birourile OEP din Washington

Conducerea palestiniană a salutat miercuri intenția noii administrații americane a lui Joe Biden de a redeschide birourile Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP) din Washington, închise sub președinția lui Donald Trump.

Ambasadorul SUA în funcție la ONU Richard Mills a declarat la o conferință video a Consiliului de Securitate că administrația Biden „intenționează să restabilească programele de asistență ale SUA” pentru a ajuta palestinienii și „să ia măsuri pentru redeschiderea misiunilor diplomatice închise de ultima administrație”.
“Deschiderea consulatului pentru Ierusalimul de Est, cea a biroului OEP din Washington și angajamentul pentru o soluție a două state (un stat palestinian alături de Israel, n.r.) sunt semne pozitive binevenite”, a declarat Jibril Rajoub, înalt oficial al Fatah partidul președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.
Administrația Trump a pus capăt finanțării agenției ONU pentru refugiații palestinieni (Unrwa), a închis biroul reprezentaței palestiniene de la Washington și consulatul general de la Ierusalim, care a servit ca ambasadă de facto pentru palestinieni.
„Sperăm că noua administrație (Biden, n.r) va marca o carte roșie în fața măsurilor israeliene unilaterale și expansioniste de pe teren, (…) care subminează orice posibilitate de apariție a unui stat palestinian independent și suveran”, a spus Rajoub la Ramallah, sediul Autorității Palestiniene în Cisiordania. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: