Un medic italian a ucis pacienți cu COVID „pentru a elibera paturile”

Un medic din secția coronavirus dintr-un spital italian a fost arestat pentru suspiciunea că a ucis pacienți bolnavi pentru a atenua supraaglomerarea.

Procurorii din Italia au depus un act de acuzare împotriva lui Carlo Mosca (foto), în vârstă de 47 de ani, un medic de la Spitalul Lombardy, care, conform reclamanților a cauzat în mod intenționat moartea pacienților cu COVID-19 pentru a curăța paturile din secția supraaglomerată COVID-19 din spitalul său.
Incidentul este suspectat să fi avut loc în martie, la apogeul focarului de coronavirus din Italia, când provincia Lombardia a fost unul dintre locurile cele mai afectate de virus.
Potrivit unui raport din „Online Mail” britanic, Muska a fost arestat după ce au fost descoperite mesaje WhatsApp în rândul asistenților medicali din care se suspecta că „nebunul Mosca a ucis pacienți pentru a eliberasus paturi”.
Actul de acuzare susține că Mosca a injectat un număr de pacienți, inclusiv pe Bassey (61 ani), și Angelo Palti, în vârstă de 80 de ani, cu cantități foarte mari de anestezic pentru a le provoca moartea, iar ulterior a schimbat detaliile din fișele medicale pentru a-și ascunde acțiunile.
Anchetatorii investighează acum încă trei decese în spitalul din Lombardia, Mosca fiind suspectat de uciderea mai multor pacienți după ce secția a fost supraaglomerată.
Mesaje anonime suplimentare trimise poliției ridică, de asemenea, suspiciuni că Mosca a ucis mai mulți pacienți din același motiv.
În prezent, Mosca se află în arest la domiciliu și neagă acuzațiile împotriva sa, numindu-le „nefondate”, dar anchetatorii spun că a încercat să convingă asistentele din departamentul coronavirus să „cadă de acord asupra unei povești de acoperire și să depună mărturii false”, pentru a acoperi acțiunile sale.
Una dintre asistente a spus că a cerut ca personalul să părăsească camera pacienților atunci când i-a injectat. „Nu mi s-a mai întâmplat niciodată”, a spus una dintre asistente în mărturia ei. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: