Ambasadorul israelian în India: Explozia din apropierea ambasadei israeliene din New Delhi a fost o tentativă de atac terorist

Ambasadorul Israelului în India, Ron Malka, a declarat vineri pentru Kan 11 News că explozia care a avut loc nu departe de ambasada israeliană la New Delhi mai devreme a fost o tentativă de atac terorist.

Malka a adăugat că mai mulți membri ai personalului se aflau în clădire în momentul incidentului.
El a adăugat că “acesta este un moment de înaltă vigilență mai mare și înaltă pregătire din cauza tuturor felurilor de evenimente. Ne amintim că ambasadele și misiunile au fost vizate în trecut”.
„În calitate de emisari ai statului, știm că suntem vizați de dușmanii noștri”, a spus Malka.
„Am implementat o procedură de urgență și toate misiunile din India sunt în alertă maximă “.
Nimeni nu a fost rănit în explozia de vineri, dar s-au produs pagube la trei vehicule care erau parcate lângă ambasadă.
Potrivit Kan 11 News, oficialii israelieni cred că dispozitivul exploziv a fost improvizat și arăta ca opera unui amator și, ca atare, este puțin probabil ca Iranul să se afle în spatele incidentului.
În urma exploziei, securitatea a fost întărită în jurul ambasadei israeliene din New Delhi și în apropierea consulatului din Mumbai.
Ministrul israelian de Externe Gabi Ashkenazi a vorbit cu omologul său indian, Subrahmanyam Jaishankar, vineri, în urma exploziei.
Jaishankar i-a promis lui Ashkenazi că autoritățile indiene sunt angajate în securitatea personalului ambasadei israeliene și vor depune toate eforturile pentru a-i găsi pe cei implicați în incident și a-i aduce în fața justiției.
În 2012, o explozie a lovit mașina unui diplomat israelian în New Delhi, rănindu-l grav pe soția sa, Tal Yehoshua-Koren. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: