Hamas: Alegerile interne vor începe în cel puțin două săptămâni (mass-media)

Se așteaptă ca grupul islamist terorist Hamas, aflat la guvernare în Fâșia Gaza, să organizeze alegeri interne în mai puțin de două săptămâni, așa cum era planificat inițial, a informat sâmbătă ziarul palestinian Al-Quds.

Acestea vor avea loc simultan în Cisiordania, Gaza și în străinătate, într-un proces electoral secret și se așteaptă să se încheie în două luni.
Decizia vine după ce grupul a luat în considerare amânarea scrutinului în urma anunțului făcut de către președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, de a organiza alegeri parlamentare și prezidențiale în mai și iulie, primele din 2005.
Dar s-ar părea că scopul ar fi finalizarea alegerilor interne pentru conducerea organizației islamiste teroriste înainte de punctul culminant al campaniei electorale parlamentare palestiniene.
Hamas a salutat anunțul alegerilor, considerând că „poporul palestinian are dreptul absolut de a-și alege proprii lideri și reprezentanți”.
Alegerile legislative sunt programate pentru 22 mai și alegerile prezidențiale pentru 31 iulie, potrivit unui decret al președintelui.
Alegerile pentru membrii Consiliului Național Palestinian, Parlamentul Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), vor avea loc pe 31 august. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: