India: Grupul Jaish al-Hind revendică responsabilitatea pentru explozie de lângă ambasada israeliană din New Delhi

Grupul Jaish al-Hind a revendicat atacul cu bombă din apropierea ambasadei israeliene din New Delhi, a informat sâmbătă presa locală.

Potrivit acestor surse, anchetatorii poliției au observat mesaje postate pe aplicația de mesagerie Telegram care indicau revendicările unei organizații cu acel nume.
În plus, lângă dispozitivul exploziv depus nu departe de misiunea diplomatică, a fost găsită o scrisoare prin care se afirmă că „este doar un început”, și menționând numele comandantului Forței Al-Quds, unitatea de elită a Corpului de Paza Revoluționară Islamică din Iran, Qassem Soleimani, lichidat de Statele Unite în urmă cu un an, și a fizicianului nuclear iranian, Mohsen Fakhrizadeh .
Reamintim că o bombă „de intensitate foarte mică” a explodat în apropierea ambasadei israeliene din New Delhi și a deteriorat mașinile, a spus poliția. Explozia a avut loc la aniversarea a 29 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Israel și India în 1992.
Ministerul israelian de Externe a confirmat că nu au existat victime și că ambasada nu a suferit niciun prejudiciu.
Într-o declarație, el a spus că șeful diplomației israeliene, Gabi Ashkenazi, a solicitat punerea în aplicare a „tuturor măsurilor de securitate necesare”.
Districtul în care se află ambasada a fost închis după explozie, în timpul intervenției multor ofițeri de poliție, demineri și specialiști în lupta împotriva terorismului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: